Om at stole på processen!

Når jeg starter en bootcamp op, så bliver alle deltagerne vejet, målt og sammen taler vi om hvilket ting, den enkelte gerne vil have ud af de næste 8 uger. Selvfølgelig er der mange der gerne vil tabe sig, men ligeså mange vil gerne blive stærkere, mere tonet, få bedre velvære, sove bedre om natten, samt mange andre ting.

Efter 4 uger og til slut bliver alle deltagerne målt igen, så der er et sammenligningsgrundlag. Jeg fortæller dem alle sammen, at når man starter på sådan et bootcampforløb, vil kroppen reagere, måske er det markante ændringer man skal lave, både i maden og med træningen, eller også er det blot små justeringer der skal til for at følge planen. Næsten ligegyldigt hvilket ståsted man kommer fra, så vil man mærke ændringer - gode tegn på at kroppen begynder at arbejde sammen med dig, men først skal den lige være helt med på planen.
Det kan betyde, at de første ændringer måske er i en helt anden retning af hvad man tænker skulle ske. Måske hober kroppen sig op med væske, nogle mærker hovedpine, andre bliver helt flade for energi og nogle sover dårligt om natten - rigtig mange bliver meget frustreret i denne periode, som oftes er uge 2 og 3 inde i forløbet.

Kunsten er ikke at give op, men man skal stole på processen og giver kroppen den ro og tid den skal have for at følge med, så vil man opleve fornyet energi og overskud, en skøn lethed i kroppen, når man vågner efter en nat hvor man har sovet godt og tungt og lige så stille vil det hele begynde at arbejde sammen og vægten begynde at gå ned i takt med at musklerne bliver mere tonet og man vil føle sig stærkere. Alt hænger sammen, man kan spise nok så sundt og slankende, men hvis du ikke får sovet ordenligt og mange timer nok i træk, så vil kroppen reagere og måske vil man opleve at den går helt i stå.

Så når du nu vælger, at gøre noget godt for din krop, måske en livsstilsændring, skære ned på kaffen, sukkeret, eller noget helt tredje - så husk at stol på processen, sig til dig selv at du kan klare det, tal pænt til dig selv, ros dig selv hver gang du tager et valg om, at holde fast i din plan også selvom din krop måske reagere i en anden retning, giv den tid og hold fast. Sørg for at alle dine behov er fyldt op, god og sund mad, ordenlige sovetider og hvile, så er du rigtig godt på vej. 

You can do this!

 

0 kommentar

Skriv

Kommentar er modereret