Bag brød med dine børn!

At bage med dine børn lyder utroligt idyllisk, inden du er startet:-) og JA det er hyggeligt og sjovt, men vejen derhen er ikke altid så nem, når det involvere ens børn i køkkenet. 

Men at lave mad med sine børn giver så meget nærhed, kærlighed og sjove stunder sammen. At tage børnene med i køkkenet vil hjælpe dem med at forstå hvordan man laver mad. Det vil vække deres interesse for nye smagsoplevelser og vil helt sikkert vække deres appetit og lyst til at spise mere og forhåbentligt mere af det sunde. Vi taler hele tiden om, hvordan vi får vores børn til at spise mere varieret og sundere, og min erfaring er at det hjælper at tage børnene med i køkkenet, og give dem små opgaver som de kan klare. Husk de vokser med opgaven, så hvis du ikke synes det lykkes den første gang, så prøv igen og igen. 

Brød er noget børn spiser tit, så hvorfor ikke bage det selv. Det er ikke så svært som det ser ud til, man skal bare komme i rutine med det og få det ind i sin planlægning. Jeg har dog fundet ud af, at med en køkkenmaskine spare du meget tid, og børnene synes det er vildt spændende, når dejen køre rundt og rundt. Derudover bliver dejen bedre og brødet luftigere, når det bliver ordenligt kørt igennem i køkkenmaskinen.

Vi bruger denne køkkenmaskine fra Kenwood som vi er meget glade for. (reklame-link)

   

Opskrift på brød med solsikkekerner:

   • 25 gram gær
   • 3 dl minimælk
   • 25 gram smeltet smør 
   • 1 tsk salt
   • 3 dl hvedemel
   • 4 dl rugmel 
   • 2 dl solsikkekerner 

    
Fremgangsmåde:

Smulder gæret i en skål og bland sammen med mælken. 

Smelt smør og hæld det i skålen. Tilsæt salt og hvedemel og rør godt igennem. Gerne i en køkkenmaskine eller med håndkraft. Tilsæt rugmelet til sidst og ælt i ca. 10 minutter. 

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter overdækket med et rent viskestykke.

Form brødet til et aflangt brød og lad det hæve igen i ca. 20 minutter under viskestykket. Efterfølgende pensler du det med lidt mælk og skær en tynd streg, ca. 1 cm dyb, på langs, på toppen af brødet. Så får brødet en flot form.

Sæt det ind i ovnen på 190 grader med varmluft i 25 minutter.

Lad brødet køle af inden du spiser det.

Husk at børn elsker at blande, forme og pensle brødet, så tag dig tid til det. Stoltheden i deres øjne, når de ser resultatet af det nybagte brød, er uforglemmeligt, og de vil helt sikkert spise det!  

  

0 kommentar

Skriv

Kommentar er modereret